| Töltött káposzta fogyókúrázóknak receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 1 kg csirke vagy pulykamell, esetleg sovány borjúhús 0,5 kg fejes káposzta leveleire bontva 15-20 dkg vöröshagyma 2 teáskanál pirospaprika 1 evőkanál olaj 1 l zsír nélküli hús alaplé 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál őrölt kömény 1 gerezd fokhagyma só ízlés és szükség szerint Elkészítés: A káposztát egy léből átmossuk ha szükséges. A vöröshagymát apróra szeleteljük és egy kanál olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a borsot, a köményt, az egyik teáskanál pirospaprikát, a felaprított fokhagymát, ízlés szerint sót. Keverjük jól át és töltsük a fejes káposzta levelekbe, melyeket előtte sós forró vízbe dobtunk néhány másodpercre. A főző edény aljára terítsük a káposzta egyik felét, szórjuk rá a dinsztelt hagyma felét, tegyük rá a töltéseket, takarjuk be a káposzta másik felével, amire rátesszük a maradék hagymát és a másik teáskanál pirospaprikával megszórjuk, felöntjük a hús alaplével és így főzzük készre. Tanácsok: A hús alaplét úgy a legegyszerűbb zsírtalanítani, hogy jól lehűtjük és a fagyott zsírt maradéktalanul leszedjük róla. A töltés nem tartalmaz tojást és rizst sem. Fogyasztáskor még egy kanál zsírszegény tejfölt is elbír. Ebből a mennyiségből kb.8 (fogyókúrásnyi) adag jön ki, egyenként kb 270-280 kal tartalommal. Kisebb adagokban lefagyasztható és szükség estén előkapható a "készétel":) A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |