| Töltött kacsa tejszínes mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 konyhakész pecsenyekacsa 1,8kg 2 teáskanál só 1/2 teáskanál bors 25 dkg magozott aszaltszilva 1/4 liter vörösbor 0,5 kg alma 2 evőkanál citromlé 10 dkg húsos szalonna 1/4 liter húsleves 4 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 1/4 liter tejszín Elkészítés: A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszaltszilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. Az almákat meghámozzuk, nyolc részre vágjuk, kimagozzuk, és összekeverjük a citromlével. a szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a kacsát ezzel megtöltjük majd bevarjuk. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utólsó tíz percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levét leszürjük, és a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. A tölteléket tálaljuk az ízesített mártással. Tanácsok: Libazsíron párolt vöröskáposzta, almapüré, finom burgonyagombóc és vörösbor illik hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Aramis39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |