| Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: 6 vastagabb szelet karaj 3-6 szelet sonka reszelt sajt leveles spenót koktélparadicsom újhagyma só bors oregánó vagy bazsalikom A bundázáshoz: liszt tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A vastagabbra vágott karajszeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom, és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomot. Meghintem őrölt borssal és oregánóval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át.) Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lilahagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |