Tutireceptek.hu fejléc

Sült tonhal sajttal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg burgonya

60 dkg mélyhűtött tonhalfilé (vagy más tengeri halfilé)

3 evőkanál citromlé

4 szem paradicsom

fél csokor bazsalikom

30 dkg camembert sajt

2,5 dl tejszín

vaj a formához

Elkészítés:
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 20 percig főzzük. A halat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és megszórjuk sóval, borssal. A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a bazsalikomot összevagdaljuk. A camembert sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.


A burgonyát kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és 2 cm vastag karikákra vágjuk. A burgonya-, paradicsom- és sajtszeletek felét cserépszerűen a formába rendezzük. Egy kis helyet kihagyunk, ide tesszük a halat, kissé összecsavarva. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és tálra öntjük. Megszórjuk bazsalikommal, ráfektetjük a maradék sajtszeleteket, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult. Szezonsalátát kínáljunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas tésztasaláta 2 » Padlizsánkrém juhsajttal » Tepsis cukkini krémsajttal » Sajttal sült csirkemell
» Egyszerű tonhalas sushi » Tonhallal töltött paprika » Tonhalas-zelleres krém » Sajttal töltött borjúrolád
» Sajttal sütött burgonya » Sajttal rakott burgonya » Update 1 Tonhalkrém » Majonézes tonhal
» Tonhalas salata » Sajttal sült kelbimbó » Tonhalas-kukoricás lepény » Rakott káposzta juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.