| Töltött gombafejek rizzsel tálalva receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Hozzávalók 50 dkg közepes méretű barna csiperke egy kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 30 dkg leveles spenót 2 szelet házi kenyér 25 dkg tehéntúró 10 dkg reszelt trappista 3 dkg reszelt parmezán egy golyó mozzarella 5 dkg vaj olaj Elkészítés: A gombákat megtisztítom, a tönkjüket óvatosan kiveszem, az így kapott üreget enyhén sózom, és a kalapokat olajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom. Ezután elkészítem a tölteléket. A vajat megolvasztom, rádobom a felaprított hagymát, és egy-két percig párolom. Ekkor hozzáadom a gombák felaprított tönkjeit, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagymát és majdnem puhára párolom. Ha a gomba már majdnem kész, beleszórom a megtisztított spenótot és addig kevergetem, amíg a levelek a hő hatására összeesnek. A lábost leveszem a tűzről, várok, amíg a keverék kicsit lehűl, ekkor adom hozzá a robotgéppel morzsává aprított házi kenyeret és a kétféle reszelt sajtot meg a túrót. A keveréket a gombakalapokba púpozom, és mindegyik töltött gomba tetejére teszek egy kocka mozzarellát. A sütőt 200 fokra előmelegítem, a gombák alá féldeci vizet öntök, majd kb. 15 percig sütöm. Ennyi idő alatt a gomba megpuhul, a töltelék pedig aranybarnára sül. Krumplipürével és salátával tálalom. Tanácsok: Egyszerűen elkészíthető húsmentes fogás, nagyon jól lehet variálni a tölteléket: mehet bele juhtúró, főtt krumpli, bacon, rizs, vagy bármi, ami akár előző napról megmaradt. Salátával könnyű vacsora lehet. Én rizzsel tálalom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |