Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csirke töltött almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A töltött csirkéhez:

1.5 kg csirke (egész)
1 kis fej vöröshagyma
3 db csirkemáj
5 közepes db gomba
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db főtt tojás
2 db zsemle
2 ek napraforgó olaj

A töltött almákhoz:

6 kis db alma
3 ek cukor (kristály)
1 kk fahéj
1 marék mazsola

Elkészítés:
A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle).
Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét.
Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük.
Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat:
Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat.
Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát a kisült zsírjával.
Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki.

sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márványsajtos csirkemell » Almás csirke fasírt » Csokoládés csirke » Citromos csirkekrém leves
» Palacsintába bújt csirke » Tepsis csirkecsoda » Csirkesaláta 2 » Mozzarellás csirkemell
» Töltött szendvics » Mézes-mustáros csirkemell » Kaukázusi csirkecombok » Currys thai csirkemell (1)
» Fűszeres csirkemell » Zöldséges-tejszínes csirke » Rác csirkecomb » Zöldbabos csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.