| Töltött csirke töltött almával receptHúsételek Hozzávalók: A töltött csirkéhez: 1.5 kg csirke (egész) 1 kis fej vöröshagyma 3 db csirkemáj 5 közepes db gomba 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 db főtt tojás 2 db zsemle 2 ek napraforgó olaj A töltött almákhoz: 6 kis db alma 3 ek cukor (kristály) 1 kk fahéj 1 marék mazsola Elkészítés: A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle). Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét. Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük. Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat: Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat. Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát a kisült zsírjával. Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki. sütési hőfok: 150°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |