| Töltött csirke tejszínes mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg csirke egyben 25 dkg aszaltszilva 50 dkg alma 10 dkg húsos szalonna 2,5 dl vörösbor 2,5 dl húsleves 2,5 dl tejszín 2 teáskanál só 1 teáskanál fehérbors 4 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 2 evőkanál citromlé Elkészítés: A csirkét kívül belül besózzuk és borsozzuk. Az aszaltszilvát a vörösborban addig pároljuk míg fölszívja. Az almát megpucoljuk, nyolc részrevágjuk és a citromlével összekeverjük. A szalonnát kockára vágjuk, a szilvával és az almával összekeverjük. A csirkét ezzel megtöltjük és bevarrjuk. Az olajat megforrósítjuk, leöntjük vele a tepsibe fektetett töltött csirkénket. Forró sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 90 percig. Időnként locsolgatjuk a húslevessel. Az utolsó 10 poercben a megmaradt töltelékünket is a tepsibe tesszük. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A pecsenye levét leszűrjük, a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. Ezzel tálaljuk a tölteléket. Tanácsok: Kacsát is lehet a receptszerint tölteni :-) Elkészítési idő: 130 perc Kalóriatartalom: 5490 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |