| Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 6-8 nagyobb burgonya 2 dl főzőtejszín 50 dkg darált hús 2 gerezd zúzott fokhagyma só bors csipet köménymag 1 tk fűszerpaprika fél fej vöröshagyma apró kockára vágva 1 tojás Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk. A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt burgonyát. Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a burgonyákat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje. Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |