| Töltött burgonya rijekai módra receptHúsételek Hozzávalók: 8 db burgonya, 10 dkg sonka, 10 dkg gomba, 1 evőkanál kapribogyó, 2 db tojássárgája, 3 dkg vaj, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, 10 dkg finomliszt, 4 db tojás, 10 dkg morzsa, igény szerint étolaj. Tormamártás: 2 db tojássárgája, 2 dl tejszín, 4 evőkanál reszelt torma, 2 evőkanál finomliszt, 5 dkg vaj, ízlés szerint só, igény szerint csontleves. Elkészítés: A burgonyákat héjában megfőzzük. Meghámozzuk, és ha teljesen kihűlt, a két végüket levágjuk, karalábévájóval vagy kiskanállal a belsejüket kivájjuk. A töltelékhez az összevágott sonkát és gombát a vajban megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a kapribogyót, a burgonyák kivájt közepét és a tojások sárgáját. A sonkásgombás töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, és a két végüket alaposan visszanyomjuk. Az így visszanyert „egész” krumplikat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Tormamártással ajánljuk. Tormamártás: A lisztből, vajból világos rántást készítünk, és annyi csontlevessel engedjük fel, hogy krémszerű legyen. Hozzáadjuk a tojássárgájákkal elkevert tejszínt, megsózzuk, felfőzzük, és a tűzről levéve belekeverjük a reszelt tormát. Tanácsok: Ha meg akarjuk előzni a tormareszelés könnyfakasztó mellékhatását, érdemes ezt az íz- és vitamingazdag fűszernövényt felhasználás előtt hűtőszekrényben jól lehűteni. De vigyázat: semmiképp se fagyasszuk! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |