| Túrós pogi Ági módra receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: * 1-1,5 dl tej * 5 dkg élesztő * 50 dkg finomliszt,nekem most kb 20 dkg-al többet vett fel * 25 dkg margarin * 50 dkg tehéntúró * 1 ek só * 1 tojás * 1 kk pirospaprika * 1 mk őrölt fekete bors * liszt (a nyújtáshoz) * 1 tojás (a tészta kenéséhez) * lenmag,vagy szezámmag, ha van Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és fölfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A túrót áttörjük, majd a finomliszthez adjuk, megsózzuk, és a fölfuttatott élesztővel és a tojással összegyúrjuk,és jó egy órára félretesszük,kelni. A tésztát lisztezett gyúrólapon 2 centi vastag lappá nyújtjuk,és 3 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk,és egy kikent tepsire rakjuk. A pogácsák tetejét a fölvert tojással megkenjük, majd késsel fél centiméter mélyen bevagdalva rácsozzuk,és megszórjuk lenmaggal a tetejét. Fél órát még kelesztjük,majd előmelegített sütőben, kb 180°C-on szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |