| Töltött burgonya pörköltmaradékból receptHúsételek Hozzávalók: 8db kettévágott burgonya(ebből egy nagy tepsit lehet kirakni) kb.1l pörköltmaradék (kicsontozva, ha csontos volt) 3 cikk fokhagyma 1 fej hagyma 3 ek mustár 15 dkg Császárszalonna 10 dkg Trappista sajt 10dkg zsír/olaj 1dl víz Elkészítés: A megpucolt krumplikat kettévágom, közepét kivájom. A pörköltmaradékot, hagymát, fokhagymát ledarálom, összekeverem, beleteszem a mustárt, és ezzel megtöltöm a krumplikat. A kiszedett krumpli darabkákat felaprítom és a felhalmozott husira rakok egy réteget. Erre jön a császárszalonna csíkocska. A tepsibe felolvasztom a zsírt és egymás mellé teszem sorba a megtöltött, felszalonnázott krumplikat. A vizet szétlocsolom közöttük, majd alufóliával letakarom és mehet a sütőbe. 30 perc sülés után leveszem az alufóliát, mindegyikre teszek egy csíkocska sajtot, és visszateszem kislángon, hogy a sajt ráolvadjon, ill. megpiruljon. Csemegeubival a legfinomabb, de a párom kenyeret is eszik hozzá. Tanácsok: Nekem szokott maradni krumpli darabka, ez mondjuk krumplistésztához felhasználható. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |