Tutireceptek.hu fejléc

Töltött burgonya pikáns mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy burgonya
20-25 dkg darált hús

bors
fokhagyma
őrölt paprika
A mártáshoz:
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
1 evőkanál vaj

2 db kis konzerv paradicsompüré
2 teáskanál kristálycukor
bors
oregano
bazsalikom
kevés tejföl

Elkészítés:
A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba.

A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kivájt krumplibelsőt mellétesszük és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük.

Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon) és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel és forraljuk 5 percen keresztül.

A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyével töltött alma » Rántott burgonya » Rakott tepsis burgonya » Kakaós töltött copf
» Sajtos-burgonyás golyók » Édesburgonya kukoricával » Lazacos rakott burgonya » Töltött bárány
» Töltött sajtgolyó » Burgonyás túrós lepény » Burgonyasaláta majonézesen » Töltött pizza.
» Káposztás burgonya » Tonhallal töltött paprika » Családi töltött csirke » Burgonyás pecsenyekrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.