| Töltött burgonya pikáns mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 4 nagy burgonya 20-25 dkg darált hús só bors fokhagyma őrölt paprika A mártáshoz: 1 gerezd fokhagyma 1 kicsi vöröshagyma 1 evőkanál vaj só 2 db kis konzerv paradicsompüré 2 teáskanál kristálycukor bors oregano bazsalikom kevés tejföl Elkészítés: A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba. A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kivájt krumplibelsőt mellétesszük és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük. Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon) és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel és forraljuk 5 percen keresztül. A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |