| Muzsdéj egyszerűen receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 10-12 nagyobb gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál étolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika,5 cl citromlé vagy száraz fehér bor, 1 pohár tejföl (2 dl.). Elkészítés: A zúzott fokhagymát megsózzuk, paprikázzuk és az olajat is hozzáadva habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet (fehér bor), és végül a tejfölt is. Megkóstoljuk és ha szükséges tovább fűszerezzük ízlés szerint. Úgy a jó, ha kissé sűrű. Kiválóan alkalmas grillezett, vagy tárcsán sütött húsok ízesítésére. Tanácsok: Erdélyben elterjedt,ahol az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva. Locsolgatható ezzel a lével a hús, a hal, a burgonya, a puliszka - azaz tulajdonképpen bármi. Különösen ajánlott szárazabb ételek mellé mert puhítja, lazítja azokat. De Erdélyben a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, de az egyszerű sült burgonyát is nagyon feldobja. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |