Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, paprikás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tisztán mért karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi tört borókabogyó
só, törött fehér bors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet és folpack fóliában szorosan lefedem. Mikrohullámú sütőben 10 percig párolom a legerősebb fokozaton.
Közben a felforrósított olajon üvegesre sütöm a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.
Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, beleteszem a többi fűszert és a tűre visszatéve felforralom.
A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, majd a megpárolódott karfiolra öntöm. Még 5 percre visszateszem a sütőbe és a legmagasabb fokozaton befejezem az étel párolását. További tíz percig hagyom a kikapcsolt sütőben, s csak az után tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karfiol felfújt » Sajtos karfiol Ina módra » Hagymás diós karfiolrizs » Harcsapaprikás
» Köményes-paprikás sajtkrém » Karfiolos rakott burgonya » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás-fűszeres lazac
» Tejfölös-paprikás cukkini » Karfiol - fehérborral » Karfiolos krumplileves » Pirított fokhagymás saláta
» Paradicsomos karfiol » Fokhagymás halfilé » Fokhagymás vaddisznótokány » Csirke paprikás mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.