| Kelbimbófelfújt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 75 dkg fagyasztott kelbimbó 1 fej vöröshagyma 4 dkg vaj 1,5 dl húslé (esetleg leveskockából) 4 tojás 5-6 evőkanál tej 15 dkg reszelr sajt 2 evőkanál petrezselyemzöld 1 teáskanál kakukkfű só, bors kevés olaj és zsemlemorzsa Elkészítés: Egy kerek jénait kiolajozok, morzsával megszórom. A fagyos kelbimbókat kettévágom, nagyobbakat negyedelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a vajjal és a fűszerekkel habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tejet és a húslevet. A fehérjékből kemény habot verek és 10 dkg reszelt sajttal, a finomra vágott hagymával együtt összeforgatom s fűszeres masszával. A jénaiba egyenletesen elosztok egy réteg kelbimbót, rákenek a habos keverékből. Erre kelbimbó kerül, majd végül a keverék. Előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg a középen lévő mártás is megszilárdul, amit tűpróbával ellenőrzök. Ha kész, tálra borítom és a maradék sajttal meghintem. Tanácsok: Rögtön fogyasztani kell, mert hamar összeesik. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |