| Tökmagos medvehagymás pogácsa teljes kiőrlésű lisztből receptReform ételek Hozzávalók: Kb. 36 db-hoz: 200 g fehér liszt (pl. tönköly) 300 g teljes kiőrlésű liszt 1 tk só 0,5 dl tej 25 g friss élesztő 1 tk cukor 200 + 50 g vaj 1 tojás 1 kis doboz tejföl 100 g medvehagyma 100 g tökmag 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. A medvehagymát aprítsuk fel, majd 50 g vajon dinszteljük meg. A tökmagot pirítsuk meg üres serpenyőben. Amikor pattog, már jó. A 2/3 részét törjük durvára. A száraz elemeket keverjük össze a tört tökmaggal. Majd mindent tegyünk egy keverőtálba, és kezdjük el összedolgozni. Én most kézzel dagasztottam, de lehet kenyérsütő gépben is. Takarjuk le, és kelesszük duplájára. Majd lisztezett felületen nyújtsuk 2 cm vastag téglalappá. Tekerjük fel felülről lefelé, mint a szőnyeget, és nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagságúra. Ekkor jobbról balra tekerjük fel ismét, végül nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagra. Kenjük át a tetejét tojással, majd egy derelye vágóval vágjuk 3x3 cm-es kockákra Szórjuk meg a tetejét tökmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt süssük őket arany barnára. Kalóriatartalom: 138 kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |