| Kelt leveles pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő 50 dkg liszt 1 db tojás 2,5 dkg Rama margarin 3 dkg cukor 1 mokkáskanál só 2,5 dl tej 20 dkg Rama margarin 3,5 -4 dkg liszt Elkészítés: A 20 dkg Rama margarint gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kb. 4 dkg liszttel, téglát formáluk belőle és a hőtőbe tesszük. A lisztet, a hideg tejjel, az összemorzsolt élesztővel, a sóval, a 2,5 dkg margarinnal, a cukorral összedolgozzuk és öt percig hideg helyen pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, a lehűtött margarintéglát a közepébe tesszük, ráhajtogatjuk a tésztát, jobbról, balról /három réteget kapunk/, kinyújtjuk és újra az előbbiekben leírtak szerint hajtogatjuk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd újra hajtogatjuk. /összesen 27 réteget kapunk/ az utlsó hajtogatás után, öt percet pihentetjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Egész tojással megkenjük, a tésztákat sütőlapra tesszük és fél órát pihentetjük, ezután előmelegített sütőben 180-200 C-on megsütjük. A receptet beküldte: Angel83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |