| Diétás sárgaborsófőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: sárgaborsó 1 kis fej hagyma pár gerezd fokhagyma tej(ízlés szerint) tejföl(ízlés szerint) keményítő/teljes kiőrlésű liszt(pici olivaolaj) só, bors, pirospaprika Elkészítés: A sárgaborsót megmosom és kétszer annyi vízben a kis fej hagymával és a pár gerezd fokhagymával, sóval, borssal ízesítve puhára főzöm. 1. keményítővel: a keményítőt csomómentesre elkeverem egy pici hideg tejjel és hozzáadom a sárgaborsóhoz. 2. teljes kiőrlésű liszttel: az olivaolajon a tk lisztből pici rántást készítek,teszek bele pirospaprikát is és a sárgaborsóhoz keverem. Elkeverek benne ízlés szerint tejfölt, és keverés mellett hagyom egy picit összeforrni az ízeket. Tanácsok: A lisztérzékenyek és diétázóknak a keményítős változatot javaslom :) Eslőre más a kinézete, de az íze nagyon finom. A tej helyett vízzel is lehet elkevereni a keményítőt. A tejföl is kihagyható belőle. De így szerintem finomabb. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Nívea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |