| Édes gabonakása receptReform ételek Hozzávalók: • 4-5 evk. szemes mag (barnarizs, köles, stb.) • 2 evk. mák • 1 evk. kókuszreszelék • 2 evk. kénmenetes mazsola • 1 kák. őrölt fahéj Édesítő: • ízlés szerint: juharszirup, agavészirup, rizsmaláta, maltex, sztivia (jázminpakóca, Stevia Rebaudiana), tupinambur-szirup. Ízesítő: • ízlés szerint: Bourbon-vanília, CAROB-por Elkészítés: A szemes magot előző nap alaposan tisztítsuk meg, mossuk át, 24 órára áztassuk be. A mazsolát mossuk meg és szintén áztassuk be desztilált vízbe, kb. 4-6 órára. Főzés előtt ismét mossuk meg a szemes magot. Tegyük fel főni: nyáron forrásban lévő vízbe; télen vízzel együtt. A víz forrásától vegyük kis lángra, kíméletesen főzzük a megfelelő ideig. Hagyjuk ehetőre hűlni. A beáztatott mazsolát jól csöpögtessük le. A mákot frissen daráljuk le. A kiszedett, ehetőre hűlt kásához adjuk hozzá az adalékanyagokat. Tanácsok: Ízlés szerint édesítsük, ízesítsük, azonnal fogyasztható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |