Tutireceptek.hu fejléc

Édes puliszka recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricaliszt / kukoricadara
- kb. 1 liter víz
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg darált mák / kókusz reszelék
- ízlés szerint - agavészirup, maltex, sztívia, juharszirup, méz,
- ízlés szerint őrölt fahéj
- tetejére KAROB-por

Elkészítés:
- A kukoricadarát előző nap beáztatjuk.
- A mazsolát – a főzés napján – jól megmossuk, és szintén beáztatjuk (kb. 4 órával előbb).
- A darát kb. háromszoros mennyiségű vízben - folyamatos keverés mellett - sűrűre főzzük.
- Ha az összes dara benne van (s közben sikerült csomómentesre is keverned), hagyd még egy percig a tűzön, majd tedd félre, egy fél órát pihentesd.

Tanácsok:
- Azonnal tálalható, fogyasztható.
- Mindenki egyénileg ízesítheti.

- Én kipróbáltam!!!!!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros puliszkagolyók » Szalámis puliszka sajttal » Turos puliszka » Pirított puliszka-galuskák
» Gyergyói rakott puliszka » Túrós puliszka másként » Puliszkasült » Túróval rakott puliszka
» Puliszka 90 napos diétához » Mákos puliszka » Puliszka köret » Rakott puliszka
» Édes puliszka sütemény » Csirkepaprikás puliszkával » Sajtos puliszka » Juhtúrós puliszka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.