| Tojásos camembert krém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 Camembert sajt 3 főtt tojás 2 db közepes csemege uborka 2 szál újhagyma 3-4 ek majonéz 1-ek tejföl 5 dkg olvasztott vaj só, bors, petrezselyem Elkészítés: Előkészítünk egy aprítógépet és beletesszük a főtt tojásokat, a csemege uborkát, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a kérgétől megfosztott camembert sajtot. Próbáljuk minél vékonyabban hámozni, az sem baj ha marad rajta valamennyi nemespenész ruha. Ráöntjük az olvasztott vajat, hogy a turmix könnyebben dolgozhasson és összedaráljuk úgy, hogy apró darabos legyen. Nem kell homogén elegynek lennie. Ekkor áttöltjük egy üvegtálba és elkezdjük ízesíteni a fűszerekkel, a majonézzel és a tejföllel. Mindig csak egy két kanállal adjunk hozzá, ne legyen folyós állagú és a keverés közbeni kóstolás is fontos, hogy saját ízvilágunknak megfelelő kencét kapjunk. 1-2 órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek és pirítóssal, zöldségekkel fogyasztjuk! Nagyon jó mártogatósnak is, ha zöldséghasábokkal tálaljuk! Tanácsok: Én mediterrán fűszerezésű President Camambert sajttal készítettem, de natúr változatból is finom, hiszen teszünk hozzá fűszereket. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |