| Tojáslikőrtorta csokoládényuszikkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tortához: 5 db tojás 175 g kristálycukor 2 csomag vanilincukor 175 g búzafinomliszt 1 csomag sütőpor 100 g szamócalekvár 1 csomag instant zselatin 750 ml habtejszín 200 ml tojáslikőr 200 g étcsokoládé 2 evőkanál porcukor Elkészítés: A sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 175°C-ra (légkeverésnél 155°C-ra). A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjéből kemény habot verünk.Lassan hozzáadjuk a cukrot és az 1 csomag vanilincukrot,végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A tésztát egy sütőpapírral bélelt és zsiradékkal kikent kapcsos tortaformába (26 cm) töltjük,és az előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután kivesszük a sütőből,és rögtön a formából is.A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapról,kihűtjük,végül félbevágjuk.Az alsó lapot megkenjük lekvárral,a felső feléből pedig nyuszikat szúrunk ki,amelyeket félreteszünk. 600 ml habtejszínt keményre verünk és hozzáadjuk a második csomag vanilincukrot. Az instant zselatint egy edényben 30 ml tojáslikőrhöz adjuk.Az egészet óvatosan tejszínhabhoz keverjük. Az alsó tortalap köré peremet helyezünk,egyenletesen elosztjuk rajta a tojáslikőrös-tejszínhabos krémet,végül a felső tortalappal zárjuk. A tortát körülbelül 2 órára hideg helyre tesszük. A csokoládét feldaraboljuk, és 150 ml habtejszínnel állandó keverés mellett lassan felmelegítjük.A folyékony csokoládét kissé kihűtjük,és amint sűrűbbé válik az állaga,nyomózsákba töltjük. A torta tetejét megszórjuk porcukorral,majd a csokoládémasszát a kiszúrt nyuszi alakú mélyedésekbe töltjük. Ezután a tortáról levesszük a peremet,és a megmaradt tésztanyuszikkal díszítjük. Tanácsok: Az alkoholmentes változathoz gyümölcsvelő is használható a tojáslikőr helyett. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |