| Mokkás meggyes piskótatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 18 dkg vaj 6 dkg porcuki 1tk. neszkávé 8 tojássárgája 20 dkg gőz felett olvasztott étcsoki 5 dkg étcsokiforgács 8 tojásfehérje 20 dkg cukor 15 dkg liszt A krémhez: 25 dkg vaj, vagy mascarpone 2 dkg neszkávé 20 dkg porcuki 2 dl tejszín 30-40db magozott meggy Elkészítés: A vajat habosra keverjük a porcukival, a neszkávéval. Majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott,kicsit lehűtött, de még folyós csokit.A tojásfehérjét a cukival kemény habbá verjük, felét óvatosan a masszához keverjük.A maradék habba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük.190 fokon kb.40-50 percig sütjük, kivesszük, hűlés után 3 lapra vágjuk. A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a neszkávét, porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel megkenjük a tortát, majd bevonjuk a krém maradékával és a meggyszemekkel díszítjük. A tetejére forgácsoljunk étcsokidarabot. Tanácsok: A neszkávé helyett én rendes lefőtt kávét használtam, így is tökéletes volt.Születésnapra tökéletes ez a torta, szerintem! A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |