| Kakaós szelet málnával receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 4 db tojás 50 g vaj 1 csomag vaníliás cukor 120 g cukor 120 g finomliszt 20 g cukrozatlan kakaópor 1 ek vaj (a formához) 1 evőkanál finomliszt (a formához) A töltelékhez 350 ml habtejszín 400 g joghurt 100 g porcukor 250 g málna 20 g zselatin (por) A díszítéshez 100 ml habtejszín 50 g málna Elkészítés: A tésztához: A darabokra csipkedett vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet és a kakaót és a tojások sárgáját. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és szórjunk be liszttel. Szedjük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét, majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, csatoljuk le a forma karimáját, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe. A töltelékhez a 250 ml habtejszínt verjük fel, majd apránként adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot. A gyümölcsöt 100 ml tejszínnel turmixszoljuk össze, majd ezt is keverjük a tejszínes masszába. A zselatint 100 ml hideg vízben hagyjuk megduzzadni, kezdjük el melegíteni, de ne főzzük fel. Kevergetés mellett oldjuk fel, majd adjuk a joghurtos krémhez. A forma karimáját tegyük vissza. Amikor a töltelék elkezd zselésedni, kenjük az alsó tésztalapra, aztán tegyük rá a másik lapot, és óvatosan nyomjuk le. Tegyük a hűtőbe 2 órára, és hagyjuk, hogy összeálljon. Tálalás előtt vágjuk kockákra, majd minden süteménydarabot díszítsünk habrózsákkal és málnaszemekkel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |