| Tojáslikőrös képviselőfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 17 dkg vaj 2,5 dl víz 28 dkg liszt 8 db tojás csipet só A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 2 evőkanál liszt 2 db tojás 6 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 8 dl tej 3 evőkanál tojáslikőr Valamint: 5 dl tejszín Elkészítés: A tésztához a vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatossan addig keverjük, amíg elválik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenkét hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehértjét. A kihűlt fánkokat kéttévágjuk, és nyomozsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |