| Zabpelyhes felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 savanykás alma 7,5 dkg margarin 3 tojás 10 dkg cukor 1 dl tej 12,5 g zabpehely 2 dkg étkezési keményítő 1 csapott teáskanál sütőpor Elkészítés: Két almát meghámozunk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A margarint egy tálba tesszük, a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, a zabpelyhet, a keményítőt és a sütőport hozzáadjuk. Mindezt mixerrel jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almadarabokkal a tésztához keverjük. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntjük (kb. 30x20 cm, 10 cm magas). A maradék 1 almát is meghámozzuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk. Az almakarikákat a felfújt tetején elosztjuk. Előmelegített sütőben 200-225 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Melegen is,hidegen is vaníliaöntettel tálaljuk. Isteni finom vegetáriánus desszert! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |