| Képviselőfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Fánktészta: 20 dkg liszt/ gluténmentesen: rizsliszt/ 10 dkg zsír 2 dl víz 5 egész tojás pici só Vanília krém: 3 tojássárgája 1 cs. pudingpor (gluténmentesen:étkezési keményítő) 1 evőkanál liszt (gluténmentesen:rizsliszt) 10 dkg cukor 3.5 dl tej Elkészítés: Egy nagyobb fazékban felforraljuk a sóval vizet,hozzáadjuk a zsírt.Ha elolvadt,a liszt kerül bele,addig keverni fakanállal, míg a massza összeáll. Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat,mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.Kikent,lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk,kb.6 cm távolságra. 1 órát pihenjen. Egyenletes,jó meleg sütőbe tegyük,15 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a tészta. 15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra. Sütés után a fánk tetejét levágjuk,kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük. A krémhez a tojássárgáját,pudingot,lisztet,cukrot habosra kavarjuk,a végén adjuk hozzá a tejet . Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjének a habját óvatosan, hogy ne törjön. Tetejét van.cukorral szórjuk,vagy karamellbe márthatjuk, de azt még a töltés előtt tegyük. Karamell: 20 dkg cukrot világossárgára pirítunk, pár csepp ecetet öntünk hozzá,ami sokáig nyúlósan tartja,így mártogatni lehet bele. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |