| Nagyon finom képviselőfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Eszközigény: keverőtál, 2 közepes lábas, fakanál, sütőpapír Hozzávalók: (12 db lesz belőle) a krémhez: 1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília 1 evőkanál Rama cukor 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor a fánkhoz: 1,5 dl víz 20 dkg Rama 15 dkg liszt 6 tojás 1 csipet só a tepsi kikenéséhez: Rama, liszt a kenéshez: 1 tojás a tetejére: 3 dl tejszín 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 1 teáskanál cukor 1 csomag Habfixáló Elkészítés: A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. (Vigyázat, megnő a négyszeresére!) 4.A tetejüket felvert tojással megkenjük, és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk. Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen. A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot, és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük. A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |