| Tojás krokett receptTojásételek Hozzávalók: keményre főtt tojás besamel (vaj+liszt+tej) só őrölt bors petrezselyemzöld zsemlemorzsa + nyers tojás a bundázáshoz zsiradék a sütéshez Elkészítés: Személyenként 1 db tojást megfőzök, lehűtöm és megpucolom, apró kockákra vágom. Míg fő a tojás, besamelt készítek 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből, 2 dl tejből. Sózom, megborsozom, beleteszem a felaprított tojást és a szintén apróra vágott petrezselymet. Hagyom, hogy jól kihűljön. Vagy kézzel, vagy kanál segítségével kroketteket formázok (hosszúkás rudacskákat) és előbb zsemlemorzsába, majd megsózott felvert tojásba, majd ismét morzsába forgatom. Forró zsiradékban megsütöm. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |