| Nepáli tojássaláta receptTojásételek Hozzávalók: 4 főre 10 tojás 4 dl natúr joghurt 6 dkg vaj 1 tk kardamom mag 1 tk koriander mag 1 tk kömény 1 tk szárított chili - durván darált 1 citrom só Elkészítés: 1.Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. 2.Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. 3.Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük. 4.Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát. 5.Takarékon megpirítjuk. 6.Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját. 7.Chilit darálunk rá, összekeverjük. 8.Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!). 9.Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük. 10.Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat. 11.A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon. 12.A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán át érni hagyjuk. Tanácsok: /Kardamom magot bioboltokban általában lehet kapni./ A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |