Tutireceptek.hu fejléc

Tej-tojás mentes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 12 főre

150 gr cukor
5 evőkanál kakaó
1 vaníliás cukor
6 evőkanál étolaj
3 evőkanál ecet (5%-os almaecetet használok, de jó hozzá a sima 10%-os ételecet is)
250 ml víz
250 gr liszt
1 cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
pici só

krémhez

500ml zabtej (lehet rizs, köles vagy szója is)
2 evőkanál cukor
300 gr Liga margarin
300 gr porcukor
1 rum aroma
magozott meggy vagy szamóca

Elkészítés:
A cukrot a kakaóval, vaníliás cukorral elvegyítem, majd hozzáadom az étolajat és simára keverem.
Ezután kikavarom a masszát az ecettel és hozzáadom a vizet.
Egy keverőtálban összedolgozom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót.
A lisztes keverékbe állandó kavarás mellett beledolgozom a folyékony alapanyagokat.
Tortaformába töltöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Amikor kihűlt a következő krémmel töltöm:

A tejet, lisztet és a cukrot sűrű krémmé főzöm.
Kihűlés után belekeverem az előre simára kikavart margarin, porcukor és rum aroma keverékét. Megkenem a tortalapokat a krémmel és megszórom meggyel.
A torta szélét is ezzel a krémmel kenem meg.
Tetejére kerülhet tejmentes keserű csokoládéból máz vagy a maradék krém.
Soyatoo szójatejszínnel és dekorcukorral díszítem.


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi krémes piskóta » Mogyorós piskóta kenyérkék » Tiramisu piskóta mikróban » Piskóta gesztenyekrémmel
» Tojás és tejmentes muffin » Mandarinos habos piskóta » Ananászkrém babapiskótával » Tuti piskóta
» Meggyes habos piskóta » Cukrász piskóta » Meggyes-diós piskótakocka » Babapiskótás őzgerinc
» Piskóta --gluténmentes » Túrókrém piskótába » Banános-habos piskótatorta » Piskótás francia krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.