| Tej-tojás mentes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 12 főre 150 gr cukor 5 evőkanál kakaó 1 vaníliás cukor 6 evőkanál étolaj 3 evőkanál ecet (5%-os almaecetet használok, de jó hozzá a sima 10%-os ételecet is) 250 ml víz 250 gr liszt 1 cs. sütőpor 1 mokkáskanál szódabikarbóna pici só krémhez 500ml zabtej (lehet rizs, köles vagy szója is) 2 evőkanál cukor 300 gr Liga margarin 300 gr porcukor 1 rum aroma magozott meggy vagy szamóca Elkészítés: A cukrot a kakaóval, vaníliás cukorral elvegyítem, majd hozzáadom az étolajat és simára keverem. Ezután kikavarom a masszát az ecettel és hozzáadom a vizet. Egy keverőtálban összedolgozom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót. A lisztes keverékbe állandó kavarás mellett beledolgozom a folyékony alapanyagokat. Tortaformába töltöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt a következő krémmel töltöm: A tejet, lisztet és a cukrot sűrű krémmé főzöm. Kihűlés után belekeverem az előre simára kikavart margarin, porcukor és rum aroma keverékét. Megkenem a tortalapokat a krémmel és megszórom meggyel. A torta szélét is ezzel a krémmel kenem meg. Tetejére kerülhet tejmentes keserű csokoládéból máz vagy a maradék krém. Soyatoo szójatejszínnel és dekorcukorral díszítem. A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |