| Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: A tócsnihoz: 60 dkg burgonya 2 gerezd fokhagyma 10 dkg liszt 1 evőkanál vágott petrezselyem 1 evőkanál tejföl 2 tojás 4 evőkanál olaj A tócsnira: 20 dkg mozzarella 1 paradicsom 1 kis cukkini 1 piros kaliforniai paprika 10 dkg gomba 3 evőkanál olaj Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük. 1. Tócsni A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük. 2. A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 3. Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el. 4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |