| Tiramisutorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta 10 dkg vaj 2 ek instant kávé 1 kg félzsíros túró 50 dkg mascarpone 10 dkg cukor 1 zsacskó vaníliás cukor 6 lap zselatin 1 ek kakaópor Elkészítés: A babapiskótáról 6 db kivételével az egyik végüket levágjuk, hogy kb. 6 cm magasak maradjanak. A leesett részeket a félretett piskótával együtt nagy nejlon zsacskóba tesszük és sordófával szétmorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, majd kihűtjük és a morzsával jól összegyúrjuk. A masszát olajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre a hűtőbe állítjuk. Az instant kávét 1 dl forró vízben feloldjuk. A túrót áttörjük, a mascarponéval meg a kétféle cukorral krémesre keverjük és két adagra osztjuk. A kávéban a zselatinból 4 lapot az utasítás szerint feloldunk. Az egyik adag túrókrémből 3 evőkanálnyit kiveszünk, belevegyítjük a kávés zselatint és a maradék túrókrémbe forgatjuk. A babapiskótákat a tortakarima belső oldalához állítjuk. A kávés krémet a formába töltjük, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Az utasítás szerint feloldott maradék zselatint a másik adag ból kivett 3 evőkanál túrókrémmel összekeverjük és a maradék krémhez adjuk. Hullámosan a megdermedt kávés rétegre kenjük és a tortát kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül a kakaóporral meghintjük és tetszés szerint díszítjük. Tanácsok: Frissen főzött presszókávéval még finomabb! Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 340 kcal A receptet beküldte: psycheee Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |