| Barna piskótarolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tésztához 2 db barna piskótatekercs ( 2 x 4 ) tojásból Krémhez 5 kanál liszt 20 dkg porcukor 20 dkg Rama 1/2 liter tej 3 tojássárgája Elkészítés: Elkészítés 1.Szokásos módon elkészíteni a piskótatekercseket. 2.A krémhez a lisztet,tojássárgákat,tejet jól kikavarni,majd sűrű péppé főzni. A Ramát a cukorral habosra kavarni,majd a kihűlt pépet hozzáadni. 3.A krémet kettéosztani és az egyik részbe 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport tenni. 4.Összeállítás: a piskótára először a világos krémet tenni, majd a kakaósat. Mind a két roládot így kell elkészíteni. 5.Feltekerni, pihentetni a hűtőben legalább 1/2 órát, majd olvasztott csokoládéval bevonni és tetszés szerint díszíteni. Tanácsok: Tippek A pihentetés után forró sárgabaracklekvárral kentem be a tésztát, ecsettel és csak száradás után tetettem rá a mázat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |