| Epres-túrós piskóta bögrésen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró 3 tojás 2 bögre liszt (25 dkg) háromnegyed bögre joghurt (másfél doboznyi, 180 g) 1 bögre cukor (16 dkg) negyed bögre étolaj (80 ml) 1 csomag sütőpor (12 g) 20 dkg eper Elkészítés: A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre. A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk az eperrel. Az epreket hosszára, kétfelé vágjuk,és vágott felükkel rakjuk a masszára. Tűpróbáig sütjük, addigra szép aranyszínt kap a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |