Tutireceptek.hu fejléc

Epres-túrós piskóta bögrésen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 tojás
2 bögre liszt (25 dkg) háromnegyed bögre joghurt (másfél doboznyi, 180 g)
1 bögre cukor (16 dkg)
negyed bögre étolaj (80 ml)
1 csomag sütőpor (12 g)
20 dkg eper

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre.
A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal.
Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk az eperrel. Az epreket hosszára, kétfelé vágjuk,és vágott felükkel rakjuk a masszára.
Tűpróbáig sütjük, addigra szép aranyszínt kap a teteje.
Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós piskóta » Ünnepi krémes piskóta » Barna piskótarolád » Piskótafánk
» Babapiskótás mézes krémes » Gyümölcsös piskóta » Babapiskótás 2 » Babapiskóta (estike)
» Piskótás túrós rétes » Babapiskótás sütemény » Narancstorta piskótával » Erzsike habos piskótája
» Kakaós barackos piskóta » Csokoládés piskótatekercs » Piskóta » Zsuz féle Babapiskótás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.