| Tina féle zöldséges, sajtos, baconszalonnás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg filézett csirkemell, 1 csomag fagyasztott mexikói zöldségmix vagy 2 doboz mexikói zöldségkonzerv, 2 csomag baconszalonna, 40 dkg tarppista sajt, fűszerek, olaj, 1 közepes jénai edény vagy 1 közepes tepsi. Elkészítés: A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, fűszerezzük ízlés szerint. Én általában 1 kevés fokhagymakrémmel, fokhagymasóval és fehérborssal fűszerezem be őket, de mindenki a maga ízlése szerint ízesítsen. Ha fagyasztott zöldségeket használunk, akkor azt főzzük meg a sütés előtt (ha valaki nem szereti pl. a zöldbabot, akkor a mexikói zöldségmix helyett használhatunk más zöldségeket is, pl: kukoricát, borsót..., amiket a család szeret). Ha konzervet használunk, akkor azok levét szűrjük le. A sajtot reszeljük le. Ha ezekkel megvagyunk, akkor készítsük elő a tepsit vagy a jénai tálat. A tepsi vagy jénai aljára tegyük bele az összes zölséget (vegyesen), majd erre a kisebb darabokra vágott, fűszerezett csirkemelleket, erre jöhet a kisebb darabokra vágott baconszalonna, majd a reszelt sajt, ezt a műveletet addig csináljuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, de úgy csináljuk, hogy a tetjére maradjon 1 sor baconszalonna és 1 sor reszelt sajt. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a sütés. Közepes lángon süssük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |