| Tihanyi sajtos rudacskák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg reszelt sajt 32 dkg rétesliszt 16 dkg vaj 2 tojássárga 1 egész tojás 2 dl tejföl só fél mokkáskanál Cayenne-bors Elkészítés: vajat 20 dkg reszelt sajttal és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt (1 evőkanálnyit félreteszünk a kenéshez), só és a Cayenne-bors, összegyúrjuk, "téglát" formálunk belőle. A vajas tésztánál szokásos módon legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük, folpackba bugyolálva. Fél cm vastagra nyújtjuk (ezt a mennyiséget én két részletben nyújtom). A kinyújtott tésztát a tepsibe terítjük, felszeleteljük. Az evőkanál tejfölhöz hozzáütünk egy tojást, felverjük és megkenjük a tésztát. A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben nem túl erős lángon sütjük. Tanácsok: A receptet a no saltyn olvastam,megsütöttem és nagyon ízlett Elkészítési idő: 200 perc A receptet beküldte: andrea0223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |