| Sajtos serpenyő receptLevesek Hozzávalók: 75 dkg burgonya 30 dkg sárgarépa 30 dkg póré 15 dkg sampinyon 10 dkg hagyma 15 dkg húsos füstölt szalonna 6 dkg vaj 15 dkg reszelt sajt 1 csokor snidling Elkészítés: Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük (kb. 25 perc). A répát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe vagy négybe vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk. Elkészítés: Forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk a répát és a pórét. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, ropogósra pirítjuk benne a szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A burgonyát és a zöldségeket, kisebb adagokban, egymás után megpirítjuk. Végül minden zöldséget a szalonnával együtt a serpenyőbe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, rászórjuk a sajtot, lefedjük, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Snidlinggel megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |