Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos serpenyő recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg burgonya

30 dkg sárgarépa

30 dkg póré

15 dkg sampinyon

10 dkg hagyma

15 dkg húsos füstölt szalonna

6 dkg vaj

15 dkg reszelt sajt

1 csokor snidling

Elkészítés:
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük (kb. 25 perc). A répát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe vagy négybe vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk.
Elkészítés: Forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk a répát és a pórét. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, ropogósra pirítjuk benne a szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A burgonyát és a zöldségeket, kisebb adagokban, egymás után megpirítjuk. Végül minden zöldséget a szalonnával együtt a serpenyőbe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, rászórjuk a sajtot, lefedjük, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Snidlinggel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos roló » Sonkás-sajtos kelbimbó » Szalalkális sajtos rúd » Sós, sajtos rúd
» Sajtos-sonkás gombaleves » Sajtos galuska » Sajtos rizottó » Házitündér sajtos pogácsa
» Sajtos pogi » Sajtos-sonkás pulykamell » Sajtos puffancs » Sajtos sonkás bugonya
» Sajtos tekercs 2 » Joghurtos sajtos lepény » Sajtos-burgonyás pogácsa » Sajtos-köményes muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.