| Finom sajtos tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell) 50 dkg csuszatészta (fodros kocka) 450 g tejföl 25 dkg trappista sajt (reszelt) 5 dkg vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint (őrölt) majoranna ízlés szerint 1 db füstölthús kocka 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |