| Tészta fokhagymás petrezselyemmártással receptTésztafélék Hozzávalók: 5 dkg vaj, 2 fej fokhagyma, fél dl fehér bor, 1 csokor petrezselyem 1 dl tejszín, fél csomag kagyló tészta, só és frissen őrölt bors, +1 csokor petrezselyem a díszítéshez. Elkészítés: Első lépésként kifőzőm a tésztát. A vajat megolvasztom egy serpenyőben. Amikor habosodni kezd, hozzáadom a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát, és néha megkevergetve 10-15 perc alatt addig főzöm takaréklángon, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ezután hozzáöntöm a bort, amit erős lángon elfőzök róla. Ha kész, a boros fokhagymát átkanalazom a turmixgépbe és a petrezselyemmel és a tejszín felével összepépesítem, majd sózom, borsozom. Ezután a pürét visszaöntöm a serpenyőbe és takarék lángon újra megmelegítem. Kanalazok hozzá a tészta főzővizéből, majd hígítom annyi tejszínnel, hogy sűrű mártás állagú legyen. Ekkor feljebb tekerem a lángot és hagyom, hogy jól összeforrjon. Végül jöhet bele a kifőtt tészta, végül megkoronázom az apróra vágott petrezselyemmel. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |