Tutireceptek.hu fejléc

Tészta fokhagymás petrezselyemmártással recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
5 dkg vaj,
2 fej fokhagyma,
fél dl fehér bor,
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín,
fél csomag kagyló tészta,
só és frissen őrölt bors,
+1 csokor petrezselyem a díszítéshez.

Elkészítés:
Első lépésként kifőzőm a tésztát.

A vajat megolvasztom egy serpenyőben. Amikor habosodni kezd, hozzáadom a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát, és néha megkevergetve 10-15 perc alatt addig főzöm takaréklángon, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ezután hozzáöntöm a bort, amit erős lángon elfőzök róla. Ha kész, a boros fokhagymát átkanalazom a turmixgépbe és a petrezselyemmel és a tejszín felével összepépesítem, majd sózom, borsozom.

Ezután a pürét visszaöntöm a serpenyőbe és takarék lángon újra megmelegítem. Kanalazok hozzá a tészta főzővizéből, majd hígítom annyi tejszínnel, hogy sűrű mártás állagú legyen. Ekkor feljebb tekerem a lángot és hagyom, hogy jól összeforrjon.

Végül jöhet bele a kifőtt tészta, végül megkoronázom az apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognais rakott tészta » Kőrözött leveles tésztában » Almás - fokhagymás karaj » Túrós-kapros rakott tészta
» Színes tésztasaláta » Tésztába göngyölt virsli » Tésztafánk » Fokhagymás krumpli*
» Diós tészta-sósan » Kelt tésztában sült virsli » Hideg tésztasaláta » Beigli tészta sütőporral
» Mézes tészta karácsonyra » Szalalkális tészta » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás marhapörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.