| Tejszínes-tepsis krumpli receptKöretek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 nagy doboz főzőtejszín 1 nagy szál póréhagyma só fehérbors Elkészítés: A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét. Tanácsok: Sült húsoknak nagyon finom, és akár ünnepi körete is lehet ez a tejszínben párolódott krumpli étel. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |