| Felvidéki tepsis túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 50 dkg túró 25 dkg porcukor 10 dkg margarin 5 dkg mazsola 5 dkg zsemlemorzsa 1 cs. vaniliáscukor 1 cs. sütőpor 6 db. tojás 2 dl tej. Elkészítés: A liszttel a sütőpor felét összekeverjük,hozzáadjuk a margarint,1 tojást,és 15 dkg porcukrot.Annyi tejet öntünk hozzá,hogy könnyen nyujtható,lágy tésztát kapjunk.A tészta nagyobbik felét kikent,liszttel megszórt tepsibe tesszük,és a következő töltelékkel megtöltjük:A tojássárgákat 10 dkg porcukorral,vaniliáscukorral,és a maradék sütőporral habosra keverjük.Hozzáadjuk az áttört túrót,a mazsolát,és az átszitált morzsát.Végül lazán hozzákeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét.A maradék tésztából rácsokat készítünk a tetejére,és tojással megkenjük.Villával megszurkáljuk,és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.Kockára vágjuk,és porcukorral meghintsük a tetejét. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |