| Hercegnő burgonya ♥ receptKöretek Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só Elkészítés: A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük. Kivajazunk egy sütõlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tanácsok: Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különbözõ halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: aniani63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |