Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis burgonya milánói módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg gépsonka
2 dl tejfől
2 dl víz
1 tojás
1 zacskó milánói por
só, bors
10 dkg reszelt sajt
Az üveg jénai kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa

Elkészítés:
A hőálló edényt olajjal kikenjük, majd zsemlemorzsával megszorjuk.
A burgonyát megpucoljuk,és fél centis szeletekre vágjuk. Ebből egy sort (kb a burgonya fele ,egymást fedve) az edény aljára fektetjük és sóval meghintjük erre fektetjük a vékony csíkokra vágott gépsonkát és ismét burgonyával fedjük.
A tejfölt, vizet az egész tojást a milánói port izlés szerint sót és borot jól öszekeverjük és a burgonyára öntjük. Ezután alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk. Addig hadjuk rajta az alufóliát, míg a lé be nemsűrűsödik. Kb. ennyi idő alatt puhul meg a burgonya is. Ezután rászorjuk a reszelt sajtot és egy kicsit megpirítjuk, majd készen is van a finom és egyszerű ebéd.

Tanácsok:
Nagyon finom apró újburgonyával, de ekkor nem kell a burgonyát felszeletelnio csak az edény aljára fektetni szorosan az összeset és így rá a többi hozzávalót!


A receptet beküldte: banya76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vega töltött burgonya » Olaszos rakott burgonya » Zakuszka (Ilike módra) » Fűszeres tepsis csirke
» Túrós lepény nagyi módra » Burgonyafánk másként » Tejfölös lecsós burgonya » Burgonyamajonéz
» Mustáros tepsis csirkemell » Rizs parasztlány módra » Burgonyás rántotta » Pácolt hús Vicky módra
» Tök japán módra (Nimono) » Fogyókúrás burgonya » Almatorta Vigné módra » Túrótorta Edicske módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.