| Tepsis burgonya milánói módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg gépsonka 2 dl tejfől 2 dl víz 1 tojás 1 zacskó milánói por só, bors 10 dkg reszelt sajt Az üveg jénai kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa Elkészítés: A hőálló edényt olajjal kikenjük, majd zsemlemorzsával megszorjuk. A burgonyát megpucoljuk,és fél centis szeletekre vágjuk. Ebből egy sort (kb a burgonya fele ,egymást fedve) az edény aljára fektetjük és sóval meghintjük erre fektetjük a vékony csíkokra vágott gépsonkát és ismét burgonyával fedjük. A tejfölt, vizet az egész tojást a milánói port izlés szerint sót és borot jól öszekeverjük és a burgonyára öntjük. Ezután alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk. Addig hadjuk rajta az alufóliát, míg a lé be nemsűrűsödik. Kb. ennyi idő alatt puhul meg a burgonya is. Ezután rászorjuk a reszelt sajtot és egy kicsit megpirítjuk, majd készen is van a finom és egyszerű ebéd. Tanácsok: Nagyon finom apró újburgonyával, de ekkor nem kell a burgonyát felszeletelnio csak az edény aljára fektetni szorosan az összeset és így rá a többi hozzávalót! A receptet beküldte: banya76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |