| Almatorta Vigné módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTÁHOZ: 8 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 16 dkg margarin 35 dgk liszt 2 tojás sárgája TÖLTELÉKHEZ: 4 db közepes alma 4-5 evőkanál kristálycukor 1 dl citromlé 1/2 cs vaníliás pudingpor fahéj, szerecsendió szeletelt mandula Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint a liszttel, porcukorral, vaníliáscukorral, tojássárgájával egy keverőtálban gyorsan összedolgozzuk.Egynemű, gyúrható és nyújtható tésztát kell kapnunk.Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert kiolvad a zsiradék és nem áll össze a tészta.Hűtőbe pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és összedaraboljuk( lapok, kockák mindegy)egy tűzálló tálba tesszük és ráöntjük a citromlevet, összekeverjük.Kicsit pároljuk, közben beletesszük a cukrot, fahéjat , szerecsendiót(csipetnyit). Amikor a cukor már elolvadt beleszórjuk az 1/2 cs pudingport és gyorsan kevergetve besűrítjük az almatölteléket, levesszük a tűzről és félre tesszük. Tortasütő formába belenyújtjuk a tésztát úgy, hogy a forma alját és oldalát is teljesen befedje. Ezután a már KIHŰLT, besűrűsödött tölteléket ráöntjük a tésztára, a tetejét egyenletesen megszórjuk szeletelt mandulával és 170-180 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük. Tanácsok: sütés után meg kell várni amíg teljesen kihül, különben szeletelésnél szétfolyik. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: vorospanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |