| Tejszínhabos sárgabaracktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 6 tojás, 50 dkg sárgabarack, 3/4 liter édes tejszínhab, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 evőkanál darabos pisztácia. Elkészítés: A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk. A barackot kimagozzuk, kevés vízben puhára főzzük, hűtjük, majd 1/3 részét apró darabokban a tejszínhabhoz adjuk. A barackos habot az alsó lapra kenjük, ráhelyezzük a felső lapot. Elosztjuk a maradék sárgabarackgerezdeket. Tetejét megkenjük lekvárral, és pisztáciával szórjuk meg. Tálalásig hűtjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |