| Tejszínhabos banán-álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 2 adaghoz) A desszerthez: 2 db banán 100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük. 60 g puha vaj 40 g porcukor 1 evőkanál barnarum A díszítéshez: kb 1 dl tejszínhab friss gyümölcs Elkészítés: Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani). Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket. A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne. A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk. Habbáverjük a díszítésül szolgáló tejszínt. A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |