| Tejszínes túrótorta Update2 receptHozzávalók: 7 dkg teljes kiőrlésű liszt keményítő 1 teáskanál sütőpor 3-4 evőkanál édesítőszer 2 tojás 75dkg sovány túró 24dkg zselatin 1 citrom 1 rúd vanília 5dl tejszín 20 dkg bármilyen idénygyümölcs Elkészítés: A tojásfehérjét az édesítőszer harmadával kikeverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját (no nem az édesítőszernek). Óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert keményítőt, a sütőport, majd még óvatosabban a sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Mintegy 20-25 percig sütjük. Kihűlés után keresztben félbevágjuk. Az alsó részt ügyesen visszatesszük a tortaformába. A felső lapot körcikkekre osztjuk, és egyelőre félrerakjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Időközben a túrót villával összetörjük, s a citrom reszelt héjával-levével, az édesítőszerrel és a vaníliával elkeverjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elegyítjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a gyümölcsöt. Ezután az alsó lapra egyenletesen simítjuk a krémet, végül ráillesztjük a körcikkeket A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |