| Sztracsatellás túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt 2 ek. kakaópor 25 dkg cukor 5 db tojás só 15 dkg margarin 22 dkg ét tortabevonó 75 dkg túró 250 g tejföl 1 zacskó vaníliás pudingpor, 8 dkg étcsokoládé 1-1 zacskó habfixáló vaníliás cukor 250 g habtejszín Elkészítés: A lisztet alaposan összegyúrjuk a kakaóporral+ 5 dkg cukorral+ 1 tojással+ csipetnyi sóval és a feldarabolt margarinnal--> Folpackba csomagolva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk margarinnal kikent tortaformában--> Megszurkáljuk és karimát csinálunk köré--> A maradék tésztából rudat sodrunk és a tortalapra 5 cm magas peremet nyomkodunk belőle--> Hűtőszekrénybe tesszük. Vízfürdőben megolvasztunk 15 dkg tortabevonót--> A megmaradt tojásokat kikeverjük a cukorral -->Hozzáadjuk a túrót+ a tejfölt + a pudingport, és két adagra osztjuk--> Az egyiket összekeverjük a megolvasztott bevonóval, a másikat pedig a felaprított csokoládéval. A sötét, majd a világos masszát a tortalapra simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 1 órán át sütjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A habot a tortára simítjuk, és rácsorgatjuk a maradék olvasztott bevonót. Hűtve kínáljuk. Kép: 5465. bejegyzésem (napló) A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |