| Tejszínes tonhalas penne tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg pennetészta, teljes kiőrlésű 1 kg tonhal, 10 - 15 dkg húsos erdélyi szalonna, egy nagyobb doboz apritott olajos tonhal konzerv, 1 piros és 1 zöld pritamin paprika, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd aprított fokhagyma, 3 dl 10% főzőtejszín. 1 - 2 kanál étolaj. só, bors, 1 dl vízben elkevert étketési keményítő 1 ek halfűszer keverék Elkészítés: A tészta főzővizét feltesszük forrni, 1 ek. sóval. Ha felforrt, a tésztát beleöntjük. A szokásos módon kifőzzük a pennetésztát. Leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük. A konzerves halról leszűrt olajjal átkeverjük a tésztát. Amíg a tészta fő, a szalonnát apró kockákra vágjuk, és pár kanál vízben párolni kezdjük, közben a zsiradék kisül a szalonnából. Ha lepirult, kiszedjük a szalonnakockákat a zsiradékból. A zsiradékra tesszük a lekockázott paprikákat és hagymát, az összeaprított fokhagymát, és megpároljuk kevés sóval. Félretesstük. A tonhal szeletekről leitatjuk a vizet, és hirtelen kisütjük teflon serpenyőben, a 2 kanál olajon. A hal bőrős felével kezdjük a sütést. Ezután kockára vágjuk, majd a ledinsztelt zöldségekre öntjük 0,5 - 1 dl víz hozzáadásával, és sózzuk, borsozzuk. Foraljuk fel, és a lecsepegtetett olajos hal konzervet hozzáadjuk. Óvatosan átforgatjuk, és puhára főzzük. A tejszint hozzákeverjük, majd az vízzzel elkevert étkezési keményítőt is hozzáadjuk, egyet forralunk rajta, ha kell még utána ízesítjük.. A szaft ne legyen sűrű, egy kis vizet adhatunk hozzá, ha besűrűsödik. Beleszórjuk a kisült szalonnakockákat és elkeverjük. A ragut a tésztára halmozzuk, majd óvatosan elkeverjük. A pennetésztás halragu elkészült, jó étvágyat. Tanácsok: Laktató, és kb 6 normál adag jön ki belőle. A receptet beküldte: Szaffy12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |